Rénovation_maison

Hulp bij renovatie 

Verkeert uw woning niet onmiddellijk in een verhuurbare staat en vereist ze renovatiewerken? De SVK's kunnen u heel wat ondersteuning bieden bij het realiseren van uw projecten.

Regionale premie voor het renoveren van de woning:  

De renovatiepremie voor de woning betreft werken met betrekking tot de bouw, de structuur en de inrichting van het interieur teneinde problemen te verhelpen inzake ouderdom, hygiëne, veiligheid, comfort of ruimte. Deze tegemoetkoming geldt enkel voor woningen ouder dan 30 jaar. Als eigenaar moet u met het SVK een huurovereenkomst of een beheersovereenkomst hebben afgesloten voor een duur van minstens 9 jaar na de werken. Het bedrag van de tegemoetkoming varieert in functie van het type werken dat men overweegt te doen, ongeacht uw inkomsten.

De SVK’s geven uw eveneens recht op een premie voor het verfraaien van de gevel van uw woning, en dit overeenkomstig het maximum percentage.

Energiepremie:

De energiepremie is bedoeld om de energieprestatie van uw woning te verbeteren. Door uw goed toe te vertrouwen aan een SVK in het kader van een huurovereenkomst of een beheersmandaat van minstens 9 jaar, geniet u automatisch van de meest voordelige premie.

Advies en toezicht op de werken:

Bepaalde SVK’s kunnen u, op uw vraag, advies geven en instaan voor het toezicht op uw renovatiewerken. De meeste SVK kunnen u helpen bij het realiseren van ‘kleine’ werkjes. Andere SVK’s hebben ook met het opvolgen van grotere werken heel wat ervaring. 

Het SVK helpt u bij renovatie van uw woning (advies, begeleiding, toegang tot de regionale premies…), maar de kosten van de werken blijven altijd ten laste van de eigenaar.

Een SVK contacteren

Meer informatie over de premies

Frequently asked questions (FAQ)