top of page
Vue de Bruxelles - conditions

Te huur zetten met een SVK 

 Welke zijn de voorwaarden?
  • Om uw goed te huur te zetten via een SVK en toegang te hebben tot de verschillende diensten en garanties, moet u als eigenaar de volgende voorwaarden aanvaarden:

  • Een woning aanbieden die voldoet aan de minimale normen inzake bewoonbaarheid opgesteld door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (of de nodige werken uitvoeren om een woning in orde te brengen, eventueel met de steun van het SVK). Het verhuurde goed moet voorzien zijn van een functionele basisuitrusting.

  • Een huurprijs aanvaarden die lager ligt dan de marktprijs. Deze voorwaarde biedt aan het SVK de mogelijkheid om haar maatschappelijk doel na te streven, met name het verhuren aan een toegankelijke prijs van kwaliteitswoningen aan mensen, koppels of gezinnen met een bescheiden inkomen. In ruil voor een minder hoge huurprijs garandeert het SVK aan de eigenaar veiligheid en rust. De SVK-formule is vergelijkbaar met een belegging op lange termijn zonder risico.

  • Een overeenkomst afsluiten met een SVK. De SVK’s bieden u ofwel een hoofdhuurovereenkomst aan, ofwel een beheersmandaat.

Welk goed toevertrouwen aan een SVK en in welke wijk?

Het woningpark verhuurd door de SVK’s is heel gediversifieerd. Het telt meer dan 7000 huizen, appartementen en studio’s in alle stijlen en uit alle periodes (oude huizen, zoals geklasseerde gebouwen, maar ook recente gebouwen).


De SVK’s beheren goederen gelegen in alle gemeenten en in alle wijken van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: wijken in het stadscentrum en wijken aan de rand, zakenwijken zoals het Europees kwartier of residentiële wijken. Alle SVK’s hebben de mogelijkheid om te werken in de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Sommigen ontwikkelen echter hun activiteit op enkele prioritaire gebieden. 

Een SVK contacteren

Informatie

brochure

Frequently asked questions (FAQ)

bottom of page